Anulare domeniu web / Transfer fortat site

Daca aveti o marca inregistrata si ati descoperit un site care nu va apartine  si care foloseste  marca respectiva in cadrul numelui domeniului web, fara a avea autorizatia dvs., puteti cere fie anularea domeniului fie transferul acestuia pe numele dvs. (obligare transfer site, anulare domeniu web ce incalca drepturile unei marci inregistrate).

Exemplu: Marca dvs. inregistrata este “Nimgey”. Domeniul concurentei poate fi  nimgey.com, nimgey-all.ro,  nimgey-official.net,  nimjey.de   etc.

Trebuie indeplinite, desigur, mai multe conditii. Una dintre ele este ca domeniul respectiv sa produca confuzie cu produsele/serviciile pe care marca dvs. le protejeaza.

Exista mai multe metode de a “inchide” acel site. Una dintre ele (cea mai avantajoasa, ca timp si costuri) consta in procedurile administrative pe care le impune ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), prin politica sa de inregistrare a domeniilor si prin regulile de procedura elaborate. Aceste proceduri, odata deschise, sunt obligatorii de urmat si de respectat de catre detinatorul domeniului web care face obiectul disputei.

Cine solutioneaza aceste dispute?

Exista cativa furnizori de astfel de servicii de solutionare a disputelor pentru domenii web, autorizati de ICANN. Magoo va poate reprezenta in fata OMPI (Organizatia Mondiala a Proprietatii Industriale).

Ce trebuie sa faceti ?

Sa ne contactati. Magoo face pentru dvs. totul. Politica ICANN si regulile de procedura trebuie intelese si interpretate in raport atat cu normele internationale cat si cu practica WIPO, astfel incat este nevoie de studiu pentru fiecare caz in parte. Vom obtine pentru dvs. fie o decizie de transfer site, fie o decizie de anulare domeniu web. Daca dvs. sunteti parat intr-o astfel de procedura, Magoo va ajuta sa va formulati apararea pentru a evita pierderea domeniului web.

Atentie! Obligarea transferului se aplica numai pentru numele de domeniu, nu si pentru continutul site-ului.

Durata procedurilor in fata OMPI: Marele avantaj al acestor proceduri este celeritatea (in fapt, nu doar teoretic). Datorita caracterului electronic al procedurii (online, e-mail), disputa pe domenii web se rezolva in doar cateva luni.

Costuri estimative pentru intreaga procedura:

1.700-2.200 euro (pentru reclamant – include si taxele); 

500-1.000 euro (pentru parat) – pentru un singur domeniu si dificultate scazuta pana la medie a cazului. Pentru mai multe domenii sau pentru cazuri complexe, in care se vor administra multe probe, va rugam sa ne contactati pentru a va face o oferta personalizata.

Social