Opozitii si contestatii marci

In procesul de inregistrare a unei marci, tertii pot formula OPOZITII sau OBSERVATIIObservatiile se formuleaza de catre orice persoana pentru motive absolute (daca de exemplu marca incalca norme de ordine publica-bunele moravuri, este ilicita, daca este deceptiva sau ii lipseste total distinctivitatea).Opozitiile se formuleaza pentru motive relative, doar de catre un titular al unei marci ce intra in conflict cu semnul cerut la inregistrare, deoarece se poate crea confuzie, fiind vorba de semne identice/ similare pentru produse / servicii identice sau similare. Dupa ce OSIM examineaza marca pe fond, emite o decizie de admitere sau de respingere a cererii de inregistrare, care poate fi atacata prin formularea unei contestatii, in termenul legal.

Daca ati depus la inregistrare o marca si ati fost notificati de OSIM sau de catre un tert ca exista o alta marca anterioara inregistrata ce intra in conflict cu a dvs., va trebui sa formulati in scris un punct de vedere, iar pentru asta Magoo va sta la dispozitie, oferindu-va consultanta juridica dar si de business. Magoo nu va proceda la conceperea si redactarea raspunsului la opozitie decat daca evalueaza ca aveti sanse la inregistrare si ca opozitia este slaba. In caz contrar, va cauta pentru dvs cea mai buna solutie pentru a va proteja financiar si pentru a nu cadea intr-o capcana a cheltuielilor fara sfarsit.

Daca dvs sunteti titularul unei marci deja inregistrate si ati fost instiintati de OSIM sau ati aflat pe cont propriu ca exista o cerere de inregistrare de marca identica sau similara cu a dvs care poate crea confuzie intre consumatori, atunci va trebui sa formulati o opozitie, in termen de doua luni de la prima publicare a marcii respective in Buletinul Oficial de Proprietate Industriala. Depasirea acestui termen atrage decaderea din dreptul de a formula opozitie la inregistrare, ramanandu-va totusi posibilitatea ca ulterior inregistrarii sa formulati contestatie la Decizia OSIM-ului. In aceste situatii, va recomandam sa actionati cat mai din timp pentru a va maximiza sansele.

Magoo va consiliaza cu privire la existenta sau nu a riscului de confuzie intre cele doua semne in conflict si daca merita sa formulati o opozitie sau nu. In caz afirmativ, vom concepe si vom redacta pentru dvs. o notificare prealabila tertului si/sau opozitia pe care o vom inainta tertului/OSIM-ului. Vom urmari apoi Buletinul de Proprietate Industriala, vom urmari evolutia opozitiei si a cererii de inregistrare in general si va vom reprezenta in fata OSIM-ului precum si la negocierile cu terta parte (dupa caz).

Chiar daca s-a formulat opozitie la cererea dvs, nu inseamna ca aceasta nu se poate admite. Aveti posibilitatea de a obtine acordul tertului de a utiliza (in anumite conditii) marca respectiva, de a va restrange lista de produse/servicii sau de a formula aparari in fata OSIM pentru ca opozitia sa fie respinsa. In functie de situatia concreta, consilierii nostri vor identifica pentru dvs. cea mai buna solutie.

Daca vi s-a respins total / partial cererea de inregistrare sau s-a respins total/partial opozitia formulata, puteti formula contestatie (chiar si in situatia in care nu s-a facut opozitie).

Costuri: de la 600 lei.

Social