Mediere

Cabinetul de avocat si de proprietate intelectuala “MAGOO” va ofera

1. Servicii de informare si asistenta privind modalitatile alternative de solutionare a disputelor (in afara instantelor de judecata)

2. Servicii de mediere, pentru a facilita solutionarea de dispute si litigii privind proprietatea intelectuala.

Avantajele medierii in raport cu instanta de judecata sunt urmatoarele:

-Timp mai scurt de solutionare (cateva saptamani sau cateva luni), spre deosebire de litigii, care dureaza cativa ani.

-Prin aceeasi mediere se pot solutiona mai multe aspecte, spre deosebire de instanta, unde cadrul procesual este limitat.

-Fara reguli procedurale impuse (partile impreuna cu mediatorul stabilesc cadrul discutiilor, participantii, precum si problemele supuse medierii).

– Un cadru de discutie deschis, cu prezenta oricarei persoane considerate necesare discuriilor, ex: actionari, investitori, parteneri de afaceri, licentiati, specialisti, experti, oameni de afaceri, consilieri, avocati etc.

-Posibilitatea de a stabili si intalniri intre mediator si una dintre parti, cu pastrarea confidentiala a informatiilor primite  sau intalniri intre mediator si reprezentantii partilor -oameni de afaceri (fara avocati)

-Beneficiati de implicarea unei persoane impartiale, fara interes in niciuna dintre afacerile partilor, cu experienta in domeniul proprietatii intelectuale. Increderea intr-un mediator impartial, competent si echidistant este esentiala pentru succesul unei medieri. Puteti afla mai multe despre activitatea noastra aici. Inainte de inceperea medierii, mediatorul va da o declaratie de impartialitate.

– Procedura comoda flexibila, informala (sedintele se stabilesc dupa un program agreat de toate partile);

– Confidentialitatea absoluta a tuturor informatiilor schimbate in timpul procedurii.  Inainte ca sedinta/sedintele de mediere sa inceapa, atat partile cat si mediatorul vor semna un acord prin care se obliga  sa pastreze confidentialitatea discutiilor si sa distruga orice note scrise sau documente la momentul in care procedura medierii se incheie (cu sau fara succes). Acest lucru previne ca o parte sa poata folosi respectivele informatii/inscrisuri impotriva celeilalte parti in litigiul pendinte sau in vreo alta procedura ulterioara si ofera partilor increderea sa procedeze la discutii deschise.

-Onorariul se stabileste pe fiecare sedinta in parte, oferind posibilitatea partilor sa renunte la procedura oricand.

-Alegand medierea, va veti concentra resursele umane si materiale pe cresterea veniturilor companiei decat pe evitarea unor pierderi financiare si de imagine.

-Alegerea procedurii de mediere nu denota o pozitie de slabiciune, ci din contra. Partea care arata disponibilitatea de a solutiona diferendul in aceasta modalitate va fi cea care va initia discutiile, in care partile isi pot exprima intentiile si dorintele de la aceasta procedura.

-Partile implicate in disputa pot decide decid singure care este cea mai buna solutie pentru stingerea conflictului, iar mediatorul nu va putea impune o solutie, ca in cazul arbitrajului sau al instantei. Odata ajunse la o intelegere, sansele de a respecta acea intelegere de catre parti sunt neindoielnic mai mari decat daca aceasta le-ar fi impusa, tocmai pentru motivul ca partile nu sunt obligate sa ajunga la o solutie in niciun moment si nu le este impusa o decizie de catre o autoritate.

– Pastrarea relatiilor de afaceri dintre parti. De multe ori, partile nici nu isi dau seama ca relatia lor de afaceri mai poate fi salvata si ca aceasta poate continua, in conditiile in care fiecare parte are ceva de castigat din acest lucru. Rolul mediatorului este sa aduca partile la un numitor comun.

– Alegand medierea, alegeti sa evitati scandalul mediatic, publicitatea negativa si dezvaluirea unor informatii sensibile sau chiar confidentiale; Pastrarea prestigiului pe piata de desfacere este un alt avantaj.

Apelati cu incredere la mediere si la Magoo Advisor. Nu putem promite solutionarea diferendului, insa va garantam ca vom face cele mai mari eforturi pentru a va ajuta sa il solutionati.

Social