Monitorizare marci

Serviciul nostru de monitorizare marci consta in revizuirea periodica a recentelor marci publicate. Aceasta revizuire are ca scop identificarea elementelor verbale care pot fi considerate similare cu o marca particulara si care pot prezenta riscul de a fi confundate.

Cine beneficiaza de serviciul de monitorizare marci?

Serviciul de monitorizare marci este pentru persoane sau companii care doresc sa protejeze marca lor impotriva inregistrarii sau copierii frauduloase de catre alte entitati. Este de asemenea folosit pentru protectia impotriva marcilor similare care incalca unicitatea marcii dumneavoastra.

Cum procedam?

Consilierii nostri urmaresc Buletinul Oficial al Proprietatii Industriale si va anunta la sfarsitul fiecarei luni, prin e-mail sau telefonic dupa caz, daca s-au publicat sau nu marci identice sau similare cu a dvs., in urma depunerii de cereri de inregistrare de catre terti. In acest fel dvs veti fi instiintati de fiecare data cand marca dvs este in pericol sa se confunde cu o alta pe aceeasi piata de bunuri/servicii si veti putea lua din timp masurile necesare pentru a opri inregistrarea acelei marci (prin formularea de notificari si/sau opozitii).

Important de retinut!

Oficiile de Stat pentru Inventii si Marci nu sunt obligate sa va notifice in cazul in care se solicita la inregistrare o marca similara sau identica cu a dvs., altfel ca in lipsa unei monitorizari riguroase, nu veti putea sti daca se incearca o astfel de inregistrare si veti pierde termenele de atacare -singura solutie ramanandu-va actiunea in justitie de anulare ( posibila si ea in anumite conditii si termene) si cu costuri mai ridicate – timp in care titularul acelei marci are dreptul de a o folosi.

MONITORIZARE MARCI LA NIVEL NATIONAL, EUROPEAN SI INTERNATIONAL

In functie de teritoriul in care marca dvs. este protejata, vom efectua verificarile in Romania, in Uniunea Europeana sau/si in oricare alt stat/ alta regiune.

ACTIUNI EFECTUATE DUPA COMUNICAREA REZULTATELOR VERIFICARILOR

Daca in urma monitorizarii identificam marci similare sau identice cu ale dvs, depuse la inregistrare, va anuntam, iar dvs. aveti de ales intre a nu face nimic sau a ne imputernici sa formulam opozitie la inregistrare, notificare cu invitatie la negociere/mediere sau orice alte actiuni necesare.

Social