Mediere/Litigii

 Cabinetul de proprietate intelectuala Magooadvisor va poate oferi:
1. Servicii de informare si asistenta privind modalitatile de solutionare alternativa a disputelor.
2. Servicii de mediere, pentru a facilita solutionarea de dispute si litigii privind utilizarea semnelor in comert ( fie ele marci inregistrate sau nu) 

 

Avantajele medierii in raport cu instanta de judecata:

-Timp mai scurt de solutionare (cateva saptamani sau cateva luni), spre deosebire de litigii care dureaza cativa ani.

-Beneficiati de ajutorul unei persoane impartiale, fara interes in niciuna dintre afacerile partilor.

-Cheltuieli mult mai mici decat la un proces in instanta (fie taxe judiciare de timbru, cand cererea de despagubiri se timbreaza la valoare, fie salariul/onorariul consilierului juridic/avocatului);

-Concentrarea resurselor umane si materiale pe cresterea veniturilor companiei decat pe evitarea unor pierderi financiare si de imagine;

-Alegerea procedurii de mediere nu denota o pozitie de slabiciune, ci din contra. Partea care arata disponibilitatea de a solutiona diferendul in aceasta modalitate va fi cea care va initia discutiile deschise, in care partile isi pot exprima intentiile si dorintele de la aceasta procedura, fara teama ca informatiile schimbate sa poata fi folosite ulterior impotriva sa, in litigiul pendinte sau in vreo alta procedura ulterioara.

-Medierea este mai presus de toate o procedura CONFIDENTIALA. Increderea intr-un mediator impartial, competent si echidistant este esentiala pentru succesul unei medieri. Inainte ca sedinta/sedintele de mediere sa inceapa, atat partile cat si mediatorul vor semna un acord de confidentialitate.

-Partile implicate in disputa pot decide decid singure care este cea mai buna solutie pentru stingerea conflictului, iar mediatorul nu va putea impune o solutie, ca in cazul arbitrajului sau al instantei. Odata ajunse la o intelegere, sansele de a respecta acea intelegere de catre parti sunt neindoielnic mai mari decat daca aceasta le-ar fi impusa, tocmai pentru motivul ca partile nu sunt obligate sa ajunga la o solutie in niciun moment si nu le este impusa o decizie de catre o autoritate.

– Pastrarea relatiilor de afaceri dintre parti. De multe ori, partile nici nu isi dau seama ca relatia lor de afaceri mai poate fi salvata si ca aceasta poate continua, fiecare parte obtinand un real castig din acest lucru. Rolul mediatorului este sa aduca partile la un numitor comun.

– Procedura comoda flexibila, informala (sedintele se stabilesc dupa un program agreat de toate partile);

– Pastrarea prestigiului pe piata de desfacere, evitarea scandalelor mediatice si a publicitatii negative;

– Confidentialitatea absoluta a tuturor informatiilor schimbate in timpul procedurii. Orice note scrise sau documente vor fi distruse de mediator si de parti, in momentul in care procedura medierii se incheie (cu sau fara succes).

– Un cadru de discutie deschis, cu prezenta oricarei persoane considerate necesare discuriilor, ex: actionari, investitori, parteneri de afaceri, licentiati, specialisti, experti, oameni de afaceri, consilieri, avocati etc.

Apelati cu incredere la mediere prin Magooadvisor. Va garantam ca vom face cele mai mari eforturi pentru a va ajuta sa solutionati diferendul supus medierii. 

Social